به همت محققین دانشگاه بیرجند صورت گرفت؛
تأثیر تمرینات هوازی و عصاره چای سبز بر درمان سرطان پروستات
به گزارش روابط عمومی دانشگاه بیرجند، تغییر سبک زندگی با تغییر رژیم غذایی مناسب و شیوه زندگی فعال میتواند در پیشگیری و درمان انواع بیماریها از جمله سرطان نقش مثبت و تأثیرگذاری داشته باشد.
هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر هشت هفته تمرین هوازی همراه با مصرف عصاره چای سبز بر غلظت عامل هستهای کاپا B، پروتئین توموری p53 و سیکلواکسیژناز-2 در بافت پروستات موشهای صحرایی مبتلا به سرطان پروستات بود. بدین منظور 90 سر موش صحرایی نر بهطور تصادفی در 9 گروه تقسیم شدند.
در این پژوهش برای القای سرطان، از تزریق سه ماده سیپروترون استات، تستوسترون پروپیونات و اننیتروزوانمتیل اوره استفاده شد.
در ادامه تمرین هوازی روی نوارگردان، با سرعت 10-3 متر بر دقیقه (برای موشهای سرطانی معادل 60 درصد VO2max و برای موشهای سالم معادل 30 درصد VO2max) در سه نوبت 15 دقیقهای در هر جلسه، با تناوب استراحتی دو دقیقهای، پنج روز در هفته به مدت هشت هفته انجام شد.
عصاره چای سبز روزانه با مقدار 1.3 میلیلیتر از محلولی با غلظت 10 میلیگرم در 100 میلیلیتر (سه جلسه در هفته) گاواژ گردید. این نتایج پیشنهاد میدهد که تمرینات طولانی مدت همراه با مصرف عصاره چای سبز میتواند سطوح NF-κB و p53 را در موشهای مبتلا به سرطان پروستات کاهش دهد. با توجه به اهمیت شناخت درمانهای تکمیلی در این زمینه، مطالعات آینده ضروری میباشد.
حاصل کار این رساله دکتری، چاپ مقاله ارزشمند با عنوان:
Aerobic Training and Green Tea Extract Protect against NMU-induced Prostate Cancer در ژورنال آمریکایی Medicine and Science in Sports and Exercise با ضریب تاثیر 4.48 IF= و رتبهQ1 منتهی شده است. این نشریه تخصصی دارای رتبه ششم از بین 83 ژورنال JCR حوزه علوم ورزشی است.
صابر ساعد موچشی دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزش دانشگاه بیرجند از رساله خود با راهنمایی دکتر مرضیه ثاقبجو عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند و داوری دکتر مهدی مقرنسی و دکتر محمد اسماعیل افضل پور از دانشگاه بیرجند و دکتر مهدی هدایتی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با درجه عالی دفاع کرد.